Повернутися до новин

Інтерпретація образу Тараса Шевченка в мистецтві ХХ – поч. ХХІ ст.

В Музеї народного декоративного мистецтва до уваги відвідувачів представлено виставку «Інтерпретація образу Тараса Шевченка в мистецтві ХХ – поч. ХХІ ст.» з фондової колекції Шевченківського національного заповідника.

Творча спадщина Тараса Шевченка – яскрава сторінка історії української мистецької культури. Засобами барвистої вишивки, різьблення, ткацтва та килимарства митці України з великою теплотою відтворюють образ Великого Кобзаря. Важко назвати майстра, який би у своїй творчості не звертався до Шевченківської тематики.

На виставці представлено: килим «Квіти Кобзареві» заслуженої художниці України Наталії Литовченко; живописні полотна Василя Гелетка «Шевченко Т.Г. Спогади», Володимира Коржова «Світлиця Кобзаря», Миколи Кочубея «Катерина», Олесі Щербини «Т.Шевченко», вишиті портрети і поезії Т.Г.Шевченка за проектом заслуженого майстра народної творчості України Григорія Кисіля та інші.

Велика шана до Кобзаря та любов до його творчості звучать у кожній роботі митців українського народного та декоративного мистецтва.

Поділитися статтею

Більше новин

УВАГА!!! СТАРТУЄ ФЕСТИВАЛЬ

14 Березня, 2024

З нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка (більше…)

Читати далі

29 лютого йому було б 80…

1 Березня, 2024

Раз на чотири роки, саме у високосний, припадає день народження (більше…)

Читати далі

Закінчився життєвий шлях Анатолія Мефодійовича Левицького

14 Лютого, 2024

Колектив Шевченківського національного заповідника із сумом сповіщає (більше…)

Читати далі