Повернутися до новин

УВАГА! КОНКУРС!

З ініціативи керівниці Шевченківського національного заповідника, письменниці Валентини КОВАЛЕНКО, Черкаського обласного об’єднання громадської організації “Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка” спільно з Національною спілкою письменників України та Благодійним фондом Володимира Затуливітра засновано всеукраїнську ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ імені ВОЛОДИМИРА ЗАТУЛИВІТРА.

1 червня 2023 року з метою вшанування пам’яті талановитого письменника Володимира Затуливітра й популяризації його творчості оголошується конкурс на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Володимира Затуливітра.

Премію присуджують за високохудожні твори (поетичні збірки), в яких на архетипному рівні зображено український національний характер, осмислено історичну долю України та її народу; для яких властиві складна метафорика, асоціативність, пошук нових форм відображення дійсності.

До участі в конкурсі допускаються книжки чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, надруковані протягом останніх трьох років, не відзначені іншими преміями, але з числа тих, які здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, читачів. Мова творів − українська.

Право подання творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або кілька творів одного автора. На здобуття премії можуть претендувати письменники України та українського зарубіжжя. Посмертно премія не присуджується.

Організація, яка підтримує кандидата на здобуття премії, подає до конкурсної комісії (на адресу: 19003 м. Канів, в. Т. Шевченка, 102 (Тарасова Гора), Шевченківський національний заповідник, тел/факс(04736) 32368,

e-mail:tarasovagora@ukr.netтакі документи:

− офіційне подання з оформленням позиції та її короткою мотивацією;

− 5 (п’ять) примірників представленого твору чи творів;

− рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності).

Прийом робіт на конкурс закінчується 10 липня.

З 10 по 20 липня проводитиметься громадське обговорення творів, поданих на конкурс. Визначення лауреата − до 23 липня.

Вручення премії –28 липня на Тарасовій Горі в музеї Тараса Шевченка. Лауреатові вручається диплом і грошова винагорода − 5 тис. гривень.

Конкурсна комісія

Поділитися статтею

Більше новин

Допомога фронту

2 Жовтня, 2024

Уже в перші тижні повномасштабної війни частина колективу Шевченківського національного заповідника активно долучилася до допомоги фронту. Зокрема, на Тарасовій Горі сформувався осередок із плетіння маскувальних сіток для ЗСУ. Нині вже 316 сіток відправлено нашим воїнам через Канівський волонтерський центр. Старий домашній одяг, спанбонд (закупляється за донати музейників і відвідувачів заповідника) швидко стають такими потрібними на фронті речами. (більше…)

Читати далі

З нагоди Дня захисників і захисниць України

1 Жовтня, 2024

Сьогодні, 1 жовтня, з нагоди Дня захисників і захисниць України на Тарасовій Горі відбулася зустріч-діалог із учасниками бойових дій 2014-2024 років «Герої серед нас: минуле і сьогодення». Учасниками заходу стали працівники заповідника та учні 10 - 11 класів Канівської гімназії імені Івана Франка. (більше…)

Читати далі

До 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка

26 Вересня, 2024

У Шевченківському національному заповіднику 26 вересня 2024 року відбулися Десяті Міжнародні Шевченківські читання «Наукові здобутки у вивченні біографії Тараса Шевченка», присвячені 210-й річниці з дня народження митця та 175-ліття завершення експедиції на Арал. Науковий захід проведено спільно з вченимий дослідниками України(міста Запоріжжя, Збараж, Звенигородка, Знам’янка, Канів, Київ, КривийРіг, Львів, Переяслав, Славута, Ужгород, Черкаси; с. Качанівка Прилуцького району Чернігівської області, с. Сковродинівка Богодухівського району Харківської області, с. Трипілля Обухівського району Київської області, с. Шевченкове Звенигородського району Черкаської області)і Казахстану(міста Астана, Алмати, Форт-Шевченка). (більше…)

Читати далі