Повернутися до новин

«Роду криниця віща»

Шевченківський національний заповідник спільно із Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України, Черкаською обласною організацією Національної Спілки художників України, Черкаським обласним управлінням освіти проводить щорічний літературно-мистецький конкурс «Роду криниця віща» з метою виявлення і підтримки літературно- та художньо обдарованих учнів і студентської молоді, виховання в них любови і поваги до свого роду,  рідної землі своїх батьків і пращурів, інтересу до пізнання родинних звичаїв і традицій.

Цьогоріч літературно-мистецький конкурс набуває статусу Всеукраїнського, оскільки означена тема роду все більше актуалізується в житті людей, зокрема молоді. Оголошується конкурс з 17 лютого і проводиться у двох секціях: «Літературна творчість» та «Рід і родина – очима юних художників».

Прийом робіт на конкурс закінчується 1 травня. Вручення нагород переможцям відбудеться на Тарасовій горі в м. Каневі 18 травня в рамках відзначення Дня матері, Міжнародного дня сім’ї та Міжнародного дня музеїв.

Для участі в конкурсі допускаються старшокласники (9 – 11 класи) та студенти. Можна надсилати  поетичні та прозові твори (вірші, оповідання, новели, есе, казки) і малярські роботи, у яких мистецьки осмислено власне бачення ролі родинної основи у формуванні духовно цілісної особистості, зокрема ролі у цьому процесі батька-матері, діда-баби, пращурів із їхніми родовими моральними законами; проблеми втрати сімейних цінностей тощо.

Мова творів ‒ українська.

Разом із творчими роботами просимо надіслати:

Коротку біографічну довідку, вказавши прізвище, ім’я та по-батькові автора, рік народження;

Домашню адресу, електронну адресу та номер телефону;

Назву навчального закладу, курс або клас;

Інформацію про відвідування літературних гуртків,мистецьких шкіл, а також прізвище, ім’я та по-батькові їхніх керівників;

Інформацію подавати в електронному вигляді на адресу: trunok.kovalenko@ukr.net (із зазначенням: «Конкурс «Роду криниця віща»). Художні роботи надсилати на адресу: Черкаська обл.,  м. Канів, відділення Нової Пошти №2.

Переможці отримають дипломи, грамоти, пам’ятні подарунки, безкоштовні екскурсії музеєм Тараса Шевченка. Кращі твори будуть надруковані та видані окремою збіркою, проілюстрованою кращими роботами юних художників. На переможців чекають майстер-класи від відомих письменників та художників.

Телефони для довідок: 0964999600, (0236) 32368

Поділитися статтею

Більше новин

УВАГА!!! СТАРТУЄ ФЕСТИВАЛЬ

14 Березня, 2024

З нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка (більше…)

Читати далі

29 лютого йому було б 80…

1 Березня, 2024

Раз на чотири роки, саме у високосний, припадає день народження (більше…)

Читати далі

Закінчився життєвий шлях Анатолія Мефодійовича Левицького

14 Лютого, 2024

Колектив Шевченківського національного заповідника із сумом сповіщає (більше…)

Читати далі